Anna Paquin ma dosyć sztucznej krwi, którą musi spożywać na planie serialu "Czysta krew". Aktorka wciela się w serii o wampirach w postać Sookie Stackhouse.
- Krew jest obrzydliwa - zdradziła gwiazda. - To jakiś taki słodki syrop kukurydziany. Po dziesiatym ujęciu smak, który zostaje w ustach nie jest zbyt przyjemny. W pierwszym sezonie zapytali się mnie, czy chcę krew z cukrem czy dietetyczną. Wzięłam bezcukrową, ale jest jeszcze gorsza - smakuje tylko lateksem z rurek, przez które płynie. To było w scenie, w której piłam łapczywie z ramienia Billa. Wypiłam chyba z 4 litry tego syropu. Nigdy więcej!
Ostatnie kinowe dokonanie artystki to rola w horrorze "Open House".
Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »